Thursday, 26 February 2009

Exchange 2007 SP1 RU5 - IMAP Error 4999

Hi,

Like many other people we have been suffering from our Exchange 2007 SP1 RU5 IMAP service constantly falling over with the following error:

Watson report about to be sent to dw20.exe for process id: 6848, with parameters: E12, c-RTL-AMD64, 08.01.0336.000, M.E.Imap4, M.E.D.Common, M.E.D.G.OutboundCodePageDetector.AddText, System.ArgumentNullException, 3e79, 08.01.0336.000. ErrorReportingEnabled: False

The good news is that we have put a stop to this by isolating it to a specific user.

There are many records online about this being a known issue, which it seems is indeed the case and we have received the fix from Microsoft (which we intend to try on the 27/02) - KB960292. I will post how this goes. The problem relates to a null ID being presented during login that the IMAP service should ignore, but it fails instead.

Anyway, what I wanted to share is that we have isolated this issue to the Sea Monkey 1.1.14 client. All three installations we know of are causing this issue and we have worked around it temporarily by preventing the users from logging in using IMAP (they are using OWA temporarily instead).

Good luck if you are experiencing this problem.

Rob

2 comments:

djoul said...

Hi,

We seem to have the same problem and I also found people talking about the KB960292.
I've called PSS in France and they cannot find it in their system as it doesn't appear on support.microsoft.com yet.

Can you tell us if the fix works ? Can you share it in that case ?

JR

Rob Head said...

Hi JR,
The interim update messed up OWA on our server and we are currently in the process of rebuilding the server.

The good news is that the fix is included in RU7 for SP1 which has just been released (it was brought forward due to so much demand!).

http://support.microsoft.com/kb/960384/en-us

Good luck.

Rob